Sisustustrendit

Sisustustrendit

Millainen sisustus on trendikästä vuonna 2017? Tähän kysymykseen paneudumme tällä sivulla pyrkien nostamaan esiin sisustustrendien tärkeimpiä elementtejä. Vuonna 2017 näyttäisi siltä, että viime vuonna vallalla olleet päätyylit säilyisivät trendikkäinä myös tänä vuonna. Sellaista pientä muutosta on kuitenkin nähtävillä, että sisustuksen sävyt muuttuvat hieman aikaisempaa lämpimämmiksi.

Trendikkäät materiaalit

Marmorin sekä metallin käyttö sisustuksessa ovat edelleen trendikkäitä valintoja. Sisustustyylinä suositaan luonnonläheisyyttä ja sisustuskuvissa ovat hallitsevina erilaiset syvät sekä tummat värit, vaikkakin myös hieman aikaisempaa vaaleampia sävyjä on alkanut ilmestyä sisustukseen. Luonnonmukaisuuden lisäksi 1970-luvun vaikutteet näkyvät vuoden 2017 trendikkäässä sisustuksessa. Myös pehmeäksi luonnehdittu minimalismi, joka henkii menneisyyttä, on trendikäs valinta, joka on ollut jo pidempään sisustustrendien aallon harjalla.

Trendivärit

Trendikkäin väri tällä hetkellä on ruskea eri sävyissään. Tumman suklaan värisestä aina vaaleaan beigeen asti ruskea on nyt muodikas väri. Ruskeasta on tulossa sisustuksen yleisväri pitkään tällä saralla hallinneen harmaan lisäksi ja sen rinnalle. Huonekalut, sisustusesineet ja seinävärit saavat nyt olla ruskeita. Ruskean rinnalla kuitenkin myös puuterinen roosa sekä vedenvihreä ovat muodikkaita ja tuovat ruskeaan sisustukseen kivan säväyksen. Sävy-sävyyn luotu sisustus on edelleen trendikästä ja sen voitaisiin jopa sanoa olevan eräs vuonna 2017 voimakkaimmin vaikuttavista sisustustrendeistä. Tämä tarkoittaa siis sitä, että seinän väriin yhdistetään samaa väriä olevia sisustusesineitä sekä huonekaluja.

Trendikkäät muodot

Ympyrä on erityisen muodikas muoto vuonna 2017. Pyöreitä muotoja on nähty pitkään esimerkiksi koriste-esineissä ja valaisimissa, mutta nyt ympyrä valtaa vielä entistäkin enemmän alaa. Esimerkiksi pyöreä, kauden muotiväriä edustava rahi voi olla erinomainen valinta piristämään olohuonetta tai lastenhuonetta.

Trendikkäät materiaalit

Vuonna 2017 suositaan ryijymattoja. Matot ovat yleensäkin kuin asusteita, joilla huoneen ilmeestä saa helposti aivan uudenlaisen. Vuonna 2017 suositaan pitkäkarvaisia ryijymattoja. Varsinaisista materiaaleista vuoden 2017 trendimateriaali on sametti, jota nähdään tänä vuonna sohvista koristetyynyihin ja raheihin.

Trendikkäät kasvit

Suuret kaktukset ovat nyt muodikkaita. Tänä vuonna suositaan erityisen suuria ja moniulotteisia kaktuksia. Myös pieniä puita, kuten viikunapuita, suositaan sisätilojen sisustuksessa, samoin kuin myös suuria peikonlehtiä.

Trendikkäät metallit

Mitkä metallit sitten ovat muodikas valinta vuonna 2017? Ainakin hopea on tänä vuonna hyvä valinta, mutta myös muita kirkkaita metalleja suositaan sisustuksessa. Lämpimiä metalleja suositaan tänä vuonna aikaisempaa vähemmän ja kirkkaat metallit alkavat vallata aikaisempaa enemmän tilaa. Hopea sekä kromi ovatkin tänä vuonna trendikkäitä valintoja.

Trendikkäät kuosit

Kasvikuosit ovat tänä vuonna pop. Voimakkaita kuoseja suositaan tänä vuonna esimerkiksi sohvissa. Kasvikuoseja onkin nähtävissä lisääntyvässä määrin suurissa pinnoissa käytettyinä.

Trendikkäät valaisimet

Monimuotoiset kattokruunut ovat tämän vuoden trendivalaisimia. Kattokruunuista onkin luotu erittäin moderneja vaihtoehtoja sekä art deco -tyyppisiä malleja. Lisäksi klassiset mallit ovat tänä vuonna suosittuja. Valaisimissa näkyy persoonallisuuden suosiminen ja tänä vuonna valaisin saakin näyttää jopa hieman oudolta. Kolmion muotoiset valaisinkuvut ovat tänä vuonna muodissa.

Trendikkäät teemat

Teemoista suositaan tänä vuonna persoonallista harmoniaa, minkä johdosta trendikkäästä kodista saattaa löytyä esimerkiksi rauhallisia väripaletteja tai tasapainoista tyylien sekoittelua. Käsillä tekeminen sekä persoonalliset sisustusratkaisut ovat edelleen suosittuja, samoin kuin tuunaaminenkin. Myös tänä vuonna konmaritetaan, mutta ote on ehkä viime vuoden otetta lempeämpi.
Vaikka sisustustrendit ovatkin mielenkiintoisia, niin oma koti on aina oma koti eikä olekaan tarkoituksenmukaista vaihtaa oman kodin ilmettä tyystin aina uuden tyylin tullessa muotiin. Uusista trendeistä voi kuitenkin kenties napata aina muutamia ideoita piristämään omaa sisustusta aivan uudenlaisella tavalla. Trendi-ideoita selailtaessa voi saada aivan uudenlaisen inspiraation piristää myös omaa sisustusta tavalla, jota ei välttämättä olisi itse tullut edes ajatelleeksi.