Kotoa käsin työskentely

Kotoa käsin työskentely

Yhä useampi haaveilee riippumattomasta elämästä – myös työpaikasta ja -ajasta riippumattomasta elämästä, minkä vuoksi kotoa käsin työskentelymahdollisuudet kiinnostavat. Harva meistä on niin varakas, että voi olla tekemättä lainkaan työtä, mutta oman työn jaksottamisen mahdollisuus ja paikasta riippumaton työnteko voivat auttaa meitä saavuttamaan aikaisempaa suurempaa vapautta myös työn suhteen. Millaisia töitä sitten voi tehdä kotoa käsin? Tälle sivulle on koottu muutama vinkki.

Kotikutsut

Ensimmäisellä sivullamme esitelty kotikutsujen järjestäminen voi olla hyvä tapa ansaita lisää rahaa tai jopa työllistää itsensä täysipäiväisesti – tällaisia kotikutsuja pitämällä esimerkiksi kotiäiti voi ansaita itselleen hieman lisää käyttörahaa mukavalla ja miellyttävällä tavalla. Usein tällaiset kotikutsut ovat erittäin rentoja tapahtumia ja niiden kautta on mahdollista ostaa laadukkaita tuotteita. Lisäksi kotikutsujen etuna on se, että niiden kautta asiakkaat saavat tutustua tuotteisiin rennossa ja kiireettömässä ilmapiirissä siten, että tuotteiden asiantuntija kertoo niistä. Kotikutsujen pitäjä saa työhönsä koulutuksen, siten, että hän tuntee myymänsä tuotteet kuin omat taskunsa. Kotikutsu-tilaisuuksien järjestäminen ja vetäminen voi olla mukavaa työtä, jos nautit ihmisten kanssa työskentelystä sekä arvostat laadukkaita tuotteita. Kotikutsujen emäntänä toimiva henkilö saa kutsujen emännöinnistä korvaukseksi joko rahaa, tuotteita tai kutsuetuja. Palkkion suuruus riippuu kutsujen aikana aikaansaadusta myynnistä sekä yrityksestä, jossa henkilö toimii emäntänä. Kutsut on mahdollista järjestää vaikkapa jonkin teeman mukaisesti ja osa yrityksistä tarjoaa myös mahdollisuuden pitää kutsuja netin kautta, mikä voikin olla erityisen näppärä ja vaivaton tapa pitää kutsut.

Kääntäminen ja kirjoittaminen

Netin kautta löytyy runsaasti työtehtäviä, jotka voivat liittyä kääntämiseen, kirjoittamiseen tai tekstin editoimiseen. Netistä löytyy myös tällaisia töitä välittäviä portaaleja, joihin kannattaa liittyä, jos haluaa tehdä töitä netin kautta paikasta ja ajasta riippumatta. Oman profiilin luomiseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota, koska profiili luo sinusta ensivaikutelman mahdollisille työnantajille. Omasta koulutuksesta ja työkokemuksesta kannattaa kertoa mahdollisimman tarkkaan. Myös omaan profiilikuvaan kannattaa kiinnittää huomiota.

Asiakaspalvelu

Monet yritykset tarjoavat asiakaspalvelutehtäviä sellaisille henkilöille, jotka tekevät kyseistä työtä kotoa käsin. Näin yritykset säästävät henkilöstön palkkauskuluissa ja työntekijät saavat aikaisempaa suuremman mahdollisuuden tehdä työtä ajasta ja paikasta riippumatta. Tämä voikin parhaimmillaan olla molemmille edullinen vaihtoehto.

Matkusteleva elämäntapa ja työ

Osa haluaa nähdä mahdollisimman paljon maailmaa ja matkustella mahdollisimman paljon. Harva kuitenkaan on niin varakas, että voisi heittäytyä noin vain matkustelemaan ilman, että tekisi työtä. Tällöin netin tarjoamat työtehtävät voivat olla oivallinen ratkaisu! Monessa maassa elinkustannukset ovat vieläpä niin matalat, että työtä ei välttämättä tarvitse tehdä kovin paljoa tullakseen toimeen. Esimerkiksi reppureissaaja saattaa pärjätä Thaimaassa melko pienilläkin tuloilla nauttien samalla uuteen kulttuuriin ja kauniisiin maisemiin tutustumisesta. Työtä varten reppureissaaja tarvitsee ainoastaan koneen ja internetyhteyden. Tällainen elämäntapa voi olla erittäin antoisa ja nykyään alkaakin kenties olla aikaisempaa hyväksytympää heittäytyä oman elämän vietäväksi ilman, että elämä kietoutuu pelkän työn ja materian ympärille. Nykyisin puhutaan jo paljon elämän leppoistamisesta sekä oravanpyörän ulkopuolelle heittäytymisestä.

Osa on jopa tietyllä tavalla päätynyt kilpailuttamaan oman asuinmaansa pohtimalla, missä maassa asuttaessa oma elämä on elämyksellisintä. Tämä voi tarkoittaa myös sitä, että asuu kesät Suomessa ja talvet jossakin aivan muualla, jos sattuu pitämään auringosta ja vihaamaan pimeää ja kylmää talvea. Moni on alkanut korostaa muita arvoja kuin materialistisia arvoja elämänvalintojaan ohjaavina arvoina. Materia ei kuitenkaan ole ikuista, mutta kokemukset ja elämykset antavat meille jotakin sellaista, mitä muistella vielä kiikkustuolissakin.